iTheorie:

iTheorie is een innovatieve leermethode die specifiek is ontwikkeld om je voor te bereiden op het theorie-examen voor het behalen van hun rijbewijs. Het biedt een moderne en interactieve benadering van het leren van verkeersregels, verkeersborden en alle andere relevante informatie die nodig is om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen.

Wat iTheorie onderscheidt van traditionele leermethoden, is het gebruik van digitale middelen zoals mobiele apps, online platforms en multimedia-inhoud. Deze middelen maken het mogelijk om op een boeiende en effectieve manier te leren. Hierbij worden verschillende leermethoden geïntegreerd, zoals tekstuele uitleg, afbeeldingen, animaties en zelfs interactieve quizzen en tests.

 

MACHTIGING:

Machtiging praktijkexamen Wanneer klaar bent voor bent voor een tussentijdse toets of het praktijkexamen zullen wij voor je aanvragen bij het CBR. Dit kan alleen als je ons daarvoor gemachtigd hebt. Wij adviseren je om dit gelijk aan het begin van jouw rijopleiding te doen. Op de website van het CBR kun je deze machtiging activeren met jouw DigID . Het registratienummer van onze rijschool is 7742f6.

GEZONDHEIDS­VERKLARING:

Ben je gezond genoeg om een rijbewijs te halen? Bij de meeste leerlingen een vraag waar ze gelukkig niet lang bij stil hoeven te staan. Mocht je wel een beperking hebben dan bestaat er gelukkig ook nog voldoende mogelijkheden om een rijbewijs te halen. De gezondheidsverklaring is een lijst met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid die je moet beantwoorden met “ja” of “nee”. Uiteindelijk bepaalt het CBR, onder andere met de Gezondheidsverklaring, of dit uiteindelijk mogelijk is. Zodra het CBR overtuigd is van jouw gezondheid ontvang jij een zogenaamde verklaring van geschiktheid. Bekijk de actuele prijs voor een gezondheidsverklaring op de prijzen-pagina.

Stuur de Gezondheidsverklaring op tijd in, vooral als je één of meerdere vragen met “ja” moet beantwoorden kan het een tijd duren voordat het CBR de verklaring van geschiktheid kan afgeven. De Gezondheidsverklaring/verklaring van geschiktheid is 1 jaar geldig.

Tussentijdse toets (TTT)

Om de slagingskans te vergroten is het mogelijk om een tussentijdse toets te doen. Het is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Bij een positief resultaat wordt vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

Deze tussentijdse toets verhoogt de kans (20%) om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De tussentijdse toets volgt men meestal na ¾  van de rijopleiding. Om de tussentijdse toets te mogen afleggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.