In één keer m'n autorijbewijs gehaald!

 

"Door de persoonlijke aanpak en supergoeie lessen ben ik in 1 keer geslaagd. Vooral anderhalf uur les achter elkaar vond ik heel erg fijn. Daar leer ik meer van dan twee keer 50 minuten. Bedankt John!"

 

— Remco uit Tilburg

 

Wij bieden flexibele rijlessen aan van 60, 75 of  90 minuten. Zo haal jij met onze manier van lesgeven meer rendement uit jouw rijles en slaag je eerder. Niet alleen iemand wegbrengen en zelf weer terugrijden, daadwerkelijk echt rijles krijgen! Zo kunnen wij jou en onze agenda nog beter op elkaar aansluiten.

Bij Johns Rijopleiding les je volgens de RIS Methode. Rijden In Stappen (RIS) is een methode die structuur geeft aan de rijles. Door de structuur die jij tijdens de rijlessen aangeleerd krijgt, zul je (na het behalen van jouw rijbewijs) veiliger autorijden. RIS Praktijkwerkboek In ieder pakket van Johns Rijopleiding zit een gratis RIS-boek.

Ook het boek hanteert een duidelijke structuur met modules, stappen, handelingen en scripts. Doordat je thuis al scripts voorbereidt zullen jouw lessen soepeler verlopen. Omdat je in je RIS-boek jouw lessen voorbereidt en jouw instructeur jouw vorderingen bijhoudt kunnen jouw ouder(s)/verzorger(s) jouw lessen op de voet volgen.

Fouten maken mag!

Alle rijlessen zijn zo gemaakt dat je fouten mag maken. Het is zelfs goed om fouten te maken! Fouten maken is niet erg zolang je maar leert hoe je deze op een veilige en verantwoorden manier kunt oplossen. Jouw instructeur zal tijdens dit alles stap voor stap begeleiden zodat jij straks met veilig, verantwoord, en het allerbelangrijkste, met veel plezier in jouw eigen auto de weg op kunt gaan.

Huiswerk

Het is de bedoeling je thuis de praktijklessen voorbereidt. Hoe beter de voorbereiding, hoe vlotter jouw rijlessen zullen verlopen De instructeur hoeft zo niet eerst de theorie te behandelen voordat je begint aan het praktijkgedeelte van de rijles. Zo heb je effectief meer tijd om daadwerkelijk te rijden, een win-winsituatie. De tijd die je aan het huiswerk moet besteden, is voor iedereen verschillend.

De 4 modules van rijlessen volgens RIS

  1. De auto bedienen en beheersen.

  2. Eenvoudige manoeuvres en verkeerssituaties (bijvoorbeeld rijden met verschillende snelheden).

  3. Moeilijke bediening, beheersing, manoeuvres en situaties tijdens de Tussentijdse toets CBR ofwel een echt proefexamen.

  4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid. Rijexamen CBR. In totaal doorloop je 46 scripts. Voor elke handeling is er een script, dat precies aangeeft hoe je de handeling moet uitvoeren, en dat je leert wát je wáárom doet. Uiteraard doe je dit allemaal samen met jouw instructeur.


 

Ik heb je als een fijne, rustige, duidelijke en heldere rij-instructeur ervaren die beschikt over de kennis om een leerling auto te leren rijden volgens een duidelijke methode. Ik rijd nu vol vertrouwen en plezier rond op de weg. Bedankt!

— Nienke

Theorie

Via Johns Rijopleiding kun je op verschillende manieren jouw theorie leren. Kies je voor een theorieboek of voor een digitale online cursus? De meeste leerlingen kiezen voor een combinatie hiervan. Bij de online theorie cursus van i-theorie.nl leer je alles digitaal en kun je aansluitend bijna 50 oefenexamens maken. Zo ga je goed voorbereidt naar jouw theorie-examen. Indien je via Johns rijopleiding de online i-theorie.nl cursus wilt volgen kun je deze bij jouw instructeur kopen. Natuurlijk kun jij als leerling van Johns Rijopleiding dit alles kopen met een aantrekkelijke korting. Op de website van het CBR kun je jezelf heel makkelijk een theorie-examen reserveren.

Tussentijdse toets (TTT)

Om je slagingskans te vergroten kun je tussentijdse toets te doen. Dit is een rijtest die precies verloopt zoals een echt rij-examen. Een examinator van het CBR beoordeelt hoe het met je rijvaardigheid is gesteld tijdens deze TTT.


Voordelen van de tussentijdse toets

  • Wennen aan de examensituatie om eventuele nervositeit weg te nemen.
  • Een realistische rij-examensituatie waarbij je niet kunt zakken.
  • Advies van examinator na de tussentijdse toets.
  • Vrijstelling voor bijzondere verrichtingen.

Weg met de zenuwen!

Omdat de TTT hetzelfde verloopt al het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen. Om vrijstelling te verdienen voor het examen, omkeren, parkeren of hellingproef. Het zijn voorbeelden van bijzondere verrichtingen en ze vormen een deel van het examen. Tijdens de toets komen deze onderdelen ook aan de orde. Doe je deze vlot veilig en zelfstandig uitvoeren dan kun je hier de vrijstelling voor verdienen. En hoef je dit dus niet te doen op je eerste rijexamen!

PROEFLES VOLGEN?

Waar je bij andere rijsscholen de proefles pas “gratis” verrekend krijgt als je er gaat lessen is de gratis proefles bij Johns Rijopleiding écht gratis. Wij vinden een proefles belangrijk: je maakt kennis met jouw instructeur en je kunt tijdens en de proefles al jouw vragen bij hem kwijt. Tijdens de proefles krijgt de instructeur een goed beeld van wat je al kunt en wat je nog moet leren. Zo kunnen zij een goede inschatting geven van het aantal lessen dat je nodig hebt. Op basis daarvan kies jij, eventueel samen jouw ouders/verzorgers, jouw pakket. Maar wat als je tijdens de proefles er achter komt dat je toch geen klik hebt jouw instructeur of onze rijschool? Geen probleem, dan betaal je helemaal niets. Want bij ons is gratis ook écht gratis!

Boek hier je eerste gratis rijles!

alweer 9 jaar ervaring als zelfstandig rij-instructeur